Att köpa lädermöbler

Ögat, handen och priset avgör ofta vilket läder vi väljer till vår lädersoffa, men hur och var vi använder den är av större betydelse. Idag blir det allt vanligare att äta i soffan framför tv:n vilket medför ett ökat slitage och därmed ställer högre krav på soffans kvaliteter samt skötsel. 
Tänk noga igenom vem som kommer använda den nya möbeln och hur. Kommer barn och djur att vistas i soffan bör man tänka på att vissa typer av läder kräver mycket omvårdnad för att klara sådana påfrestningar. Vi arbetar bara med det mest exklusiva övre lagret skinn i våra möbler. Vi arbetar inte med Bycast som är ett spaltläder som påförst en polyurethanyta, dvs plast. Bycast är blankt och tåligt mot fläckar men har begränsad komfort och andningsförmåga. Spalten kommer från lagren under narvskinnet.

Vill du veta mer om lädervård läs gärna mer på vår "Skötsel & råd" avdelningen på vår hemsida. 

 

Läs mer om lädertyperna nedan. 

Läder av olika slag 

 

Anilin skinn Anilin är ett genomfärgat läder utan täckfärg eller ytlack. Naturliga märken såsom exempelvis      gödselfläckar och taggtrådsmärken finns kvar på lädret för att behålla så mycket som möjligt av den naturliga känslan. Anilin har extremt hög komfort och andas mycket, men är samtidigt känsligt för spill och fläckar. Äger man en möbel i anilinläder är det extra viktigt med underhåll så att lädret alltid har ett fullgott skydd och åldras vackert.

 

 

 

 

 

LäderTäckfärgat läder har, som hörs på namnet ytterligare skydd och färg på ytan. Andningsförmågan och komforten begränsas något av ytbehandlingen, men den ger istället ett motståndkraftigt och tåligt läder. I vissa fall kan finnas pyttesmå märken som har uppstått under djurets liv, såsom små ärr efter insektbet eller liknande. Dessa är naturliga egenskaper av ​​våra djurskinn och är naturens eget certifikat för äktheten.

 

 

 

 

 

 

Bycast sofforBycast är ett spaltläder som påförst enpolyurethanyta, dvs plast. Bycast är blankt och mycket modernt.Lädret är i regel tåligt mot fläckar men har begränsad komfort och andningsförmåga.

 

 

 

 

 

 

Nubuck soffa

Nubuck är slipat anilinläder som är helt öppet. Det har en mockaliknande känsla och är ytterst känsligt mot spill. Nubuck är inget passande material för en möbel som används ofta.

 

 

 

 


Stäng

LUXi.se använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig den bästa upplevelsen när du handlar hos oss. Genom att fortsätta på sidan godkänner användandet av cookies.