CHESTERFIELD - Premium

Det finns 44 produkter.

The English Chesterfield Company är en ledande tillverkare och exportör av Chesterfield-möbler och har handgjort sina produkter i norra England under årtionden.

Kvalitet och arv

The English Chesterfield Company med över 40 hantverkare på heltid, har varit anställda i företaget sedan starten. De är noggranna i sitt hantverk och är vana med att ...

The English Chesterfield Company är en ledande tillverkare och exportör av Chesterfield-möbler och har handgjort sina produkter i norra England under årtionden.

Kvalitet och arv

The English Chesterfield Company med över 40 hantverkare på heltid, har varit anställda i företaget sedan starten. De är noggranna i sitt hantverk och är vana med att bara arbeta med de bästa kvalitetsmaterialen. Möbler av hög standard är avgörande för företagets framgång och grunden för deras världsomfattande rykte.

8 skäl till varför du ska välja The English Chesterfield Company

1. Handgjorda möbler från Storbritannien

2. Traditionellt brittiskt hantverk

3. Årtionden av erfarenhet och kunskap

4. Förmåga att hantera stora och små beställningar

5. Ramar av bokträ

6. Skinn av högsta kvalitet

7. Sträng kvalitetskontroll

8. Skräddarsydda alternativ

Varför är Chesterfield så populärt?

Chesterfield förblir lika mycket en ikon för brittiska möbler idag som den har varit genom historien. Dess rötter är lite av ett mysterium men många tror att dess namn och design kommer från Phillip Stanhope, 4th Earl of Chesterfield, som sägs ha beställt den första Chesterfield-soffan som gjordes på 1800-talet. På den tiden kläddes Chesterfield, kända för att ha armar och rygg i samma höjd, i tyg eller läder och fylldes med hästhår för att skapa den böjda stoppningseffekten som är synonym med stilen. Den berömda, djupa knappningen eller tuftningen var en teknik som såg till att hålla fyllningen på plats.


Chesterfields var dyra möbler och beundrades av överklassen från 1700-talets Storbritannien. De ansågs vara soffornas Rolls-Royce och dess önskvärdhet har inte avtagit genom århundradena utan är förmodligen ännu mer populära nu än någonsin tidigare. Chesterfield anses vara en statussymbol för vissa och trendigt för andra, och är en brittisk design som inte längre bara ses som möbler för överklass och ståtliga hem.

Mindre
Mer
Visar 1 - 30 av 44 produkter

Filtrera:

Stäng

LUXi.se använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig den bästa upplevelsen när du handlar hos oss. Genom att fortsätta på sidan godkänner användandet av kakor.